27 augusti 2017
16:00

Onsala BK

Referat: Alets IK - Onsala BK

De senaste matcherna mot Onsala har varit tuffa och mycket fysiska. Ett spel från motståndarna som våra tjejer är ovana vid och som gör dem rejält irriterade faktiskt. De blir irriterade men lyckas i stor utsträckning hålla ett gott humör och inte ge för mycket fokus åt detta utan att bara kämpa vidare.

Vi inledde med en mer defensiv uppställning 3-2-1 (med en blixtinkallad Lovisa i mål när Ida blivit sjuk). Onsala hade mycket mer boll och spel men mer än en boll fick de inte in under den inledande anstormningen. I den andra perioden drog vi fördel av Lovisas hyfsat pigga fötter och kunde kvittera till 1-1. De chanser OBK hade redde Ellen ut galant. Vi bytte till 2-3-1 och fick mer spel på offensiv planhalva och i defensiven gjorde alla ett gott jobb. I den tredje perioden var det jämt mellan lagen, vi kom fram mer och mer under matchens gång. Många fina intentioner till väggspel och djupledsspel men lite för fjuttigt och slarvigt ibland för att få det riktigt farligt. När det återstod en dryg minut av ordinarie matchtid lyckades Onsala med flinka fötter dribbla sig fram till läge och snyggt 2-1. Men våra tjejer taggade till och med en riktigt fin kombination från målvakt Linné till Tilde som serverade en långboll till Ellen som la en underbar pass från högersidan över till en framspringande Lovisa på vänstersidan som sköt in 2-2 till stor glädje hos spelare och de engagerade mammorna ;-)
Det var en del skadeavbrott i den sista perioden och den tilläggstiden blev vår räddning för att få till detta oavgjorda resultat.

Efter matchen pratade vi mycket om att hålla sig till sina idéer och jobba för att hålla sig till sitt spel osv och moraliska vägvisare. Vi kommer att prata med tjejerna kring hur vi också beter oss på sociala medier!!!